- Velkommen til Rækker Mølle Portalen


Cykelsponsorløb

Lørdag den 20. juni afholdt Borris soldaterhjem cykelsponsorløb. Målet var at træde 100.000 kr. ind til en ny kantinebil. 28 cyklister havde gode ben og dertil skaffet sig et stort antal sponsorer. Vejret var perfekt til 1 times cykelræs – tørt, ikke for varmt og med solstrejf ind imellem. Den rundstrækning, der skulle cykles var på 1 km, og ruten var lagt på kaserneområdet.

Kl. 10.30 dukkede rytterne op ved soldaterhjemmet og blev udstyret med et rygnummer. Kl. 11 bød Henning Holmgaard de fremmødte velkommen og løbet blev slået i gang med slag på et grydelåg. Der blev fra begyndelsen trådt igennem fra den yngste til den ældste rytter og kun ganske få tog sig tid til at stoppe op ved vanddepotet. Omgangstællerne havde travlt med at holde styr på deres ryttere.
Løbet blev afviklet uden uheld med undtagelse af en enkelt punktering. Mens rytterne sled med at køre så mange omgange som muligt, blev der tændt op i grillen. Der var en fin aldersspredning på rytterfeltet. De yngste var vel 8 år og de ældste i 70’erne. Cyklerne varierede fra gamle jernheste til toptunede racercykler. En særlig variation var en to-personers cykel, som blev kørt af par nr. 7. En enkel af cyklerne havde indbygget hjælpemotor, som gav et godt skub undervejs. Da klokken slog tolv blev der ringet til sidste omgang, og rytterne havde da kørt mellem 15 og 35 kilometer.

Rytterne og tilskuere samlede sig nu omkring grillen, hvor der blev serveret ristede pølser og saftevand, alt imens, der blev arbejdet på højtryk med at opgøre løbsresultatet. Kl. 12.30 kunne en stolt soldaterhjemsleder, Kurt Nielsen annoncere resultatet. Målet var godt og vel nået med et beløb på 103.322 kr. Ud over at rette en stor tak til de entusiastiske cykelryttere og deres sponsorer, takkede Kurt også de sponsorer, der havde doneret præmier til rytterne. Par nr. 7 modtog for deres indsats med at køre flest penge ind et weekendophold for 2 i et sommerhus og dertil en middag på Vestergaards Hotel. Dertil blev der uddelt fribilletter til børnerytterne til Jyllands Parkzoo, Wow Park og Bork Legeland. Af de ekstrapræmier, der blev trukket lod om, kan nævnes ”et rådyr”, der gik til Erik Villumsen - en burgermenu, der gik til Anne Lise Sørensen og biografbilletter til Marie Bøndergaard.

Der var også aktiviteter for hele familien på pladsen ved soldaterhjemmet. En hoppeborg til børnene, og FDF’er havde arrangeret kassestabling. Et imponerende syn at se en af deltagerne arbejde sig i højden, sidende på 29 kasser inden ubalancen indtrådte og kasserne ramlede til jorden. Heldigvis var han udstyret med en sikkerhedsline, så han ikke kom til skade.

Kl. 13 var der mulighed for en guidet tur i terrænet med bussen ”Elna”. Ole Pedersen, der hører til stampersonalet, ledede turen og fortalte levende om kasernen og skydeterrænet. Den gamle kantinebil dukkede op undervejs med kaffe og kage til tur-deltagerne. Den allersidste sidste tur i felten blev det ikke, men dagens imponerende resultat gør, at den meget snart kan udskiftes med en ny. Kurt Nielsen siger, at den nye kantinebil faktisk er bestilt og i gang med at blive indrettet med nyt inventar.

At der er mange soldatervenner i Skjernområdet, som brænder for KFUMs soldaterhjem i Borris, blev dagen et klart håndslag på. Løbsarrangørerne er da også ovenud taknemlige for det flotte resultat og takker de mange ryttere og sponsorer, der har været med til at sikre, at de danske ”Jens’er” også kan møde soldatermissionen, når de er på skydeøvelse i Borris. JH
Klik på et billede og se serien i stor størrelse!

Sidst opdateret: 21-06-2015
Kalender
11-10-2023 18:00
Koncert i Sædding Forsamlingshus
-----------------------------------

27-10-2023 09:30
Opstart i Minihøjskolen
-----------------------------------

29-10-2023 13:00
Søndagsaktivitet
-----------------------------------

10-11-2023 09:30
Minihøjskoledag i Rækker Mølle
-----------------------------------

24-11-2023 09:30
Minihøjskoledag i Rækker Mølle
-----------------------------------

26-11-2023 13:00
Søndagsaktivitet
Opslagstavlen
Design: MediaConnect